fbpx

DIMINUAREA CELULITEI

DIMINUAREA CELULITEI & TRATAMENTE ANTI-CELULITICE

Celulita este o afecțiune multifactorială care este prezentă între 80% și 90% dintre femeile post-pubertale fiind una dintre cele mai intolerabile imperfecțiuni estetice.

 • Celulita reprezintă o problemă metabolică care afectează femeile mai frecvent decât bărbații. Aceasta este caracterizată prin schimbări funcționale și fiziologice ale țesuturilor fibroase, tulburări circulatorii și hipertrofia celulelor adipoase.
 • Celulita nu constituie un pericol pentru sănătate, dar în anumite cazuri poate declanșa unele boli. Este o problemă cosmetică foarte deranjantă, care are un impact negativ asupra stimei de sine.

Primul stadiu: Microcirculația venoasă și limfatică este încetinită, provocând vasodilatare.
Cel de-al doi-lea stadiu: Această vasodilatare face ca vasele de sânge și cele limfatice să devină permeabile. Fluidele încep să se scurgă din vase.
Cel de-al treilea stadiu: Fluidele devin dense și groase, împiedicând schimbul de nutrienți între celulele adipoase și vasele de sânge.
Celulele adipoase cresc în mărime deoarece nu sunt capabile să elimine deșeurile acumulate la nivelul lor prin intermediul circulației sanguine. Din cauza hipertrofiei, celulele adipoase se pot sparge, conținutul lor de grăsime fiind astfel eliberat. Cel de-al patrulea stadiu: Are loc fibroza, adică formarea unei pânze care conține celule adipoase și vase limfatice. Această pânză inhibă și mai mult schimbul de nutrienți dintre celule.
Totodată, pânza fibroasă menționată comprimă terminațiile nervoase și celulele adipoase, provocând durere. Cel de-al cincilea stadiu: Fibroza evoluează pentru a forma macronoduli, făcând ca pielea să aibă un aspect de „coajă de portocală”. Simptomele apariției celulitei:
O senzație de greutate la nivelul membrelor inferioare din cauza acumulării de fluide (edem).Edeme la nivelul gleznelor,crampe,pi ioare reci,varice,învinețirea spontană a pielii. Care sunt cauzele celulitei?
Moștenirea genetică: Un istoric familial de obezitate și celulită favorizează apariția celei din urmă probleme. Persoanele predispuse la celulită ar trebui să-și monitorizeze atent dieta.
Celulita se formează în diferite stadii sau faze, la finalul cărora țesuturile subcutanate se dezintegrează.
Simptomele apariției celulitei:
O senzație de greutate la nivelul membrelor inferioare din cauza acumulării de fluide (edem) ,edeme la nivelul gleznelor,crampe,picioare reci,varice,învinețirea spontană a pielii.
Care sunt cauzele celulitei?
Lipsa de mișcare: Aceasta agravează celulita. Mișcarea activează circulația sanguină și metabolismul celulelor adipoase.
Dietele deficitare: Dietele hipercalorice provoacă acumularea de grăsime la nivelul celulelor adipoase, agravând celulita. Moștenirea genetică: Un istoric familial de obezitate și celulită favorizează apariția celei din urmă probleme. Persoanele predispuse la celulită ar trebui să-și monitorizeze atent dieta. Statul excesiv în picioare: Acest obicei îngreunează circulația și duce la apariția varicelor.
Consumul de băuturi alcoolice și tutun: Aceste obiceiuri cresc nivelul toxinelor din organism. Alcoolul previne eliminarea corectă a deșeurilor, iar fumatul inhibă circulația sanguină adecvată. Factori hormonali: Apariția celulitei a fost asociată cu un nivel ridicat de estrogen, care provoacă edeme și retenție de apă.
Printre posibilele cauze ale dezechilibrelor hormonale se numără pubertatea, graviditatea, menopauza, sindromul premenstrual sau tratamentele cu pilule anticoncepționale. Stresul: Tensiunea excesivă inhibă fluxul sanguin, împiedicând eliminarea toxinelor.Stadiile dezvoltării celulitei:
Există mai multe teorii despre fiziopatologia celulitei și au fost dezvoltate o serie de regimuri terapeutice diferite, de la tratamente topice la dispozitive mecanice sau bazate pe energie. Studiile folosind modalități laser și luminoase, împreună cu radiofrecvența, au arătat îmbunătățiri ale celulitei și un profil de siguranță bun, dar terapia cu undă acustică, subcizia și laserul 1440 nm Nd: YAG au demonstrat cele mai benefice rezultate în reducerea celulitei. Celulita este o afecțiune a pielii care afectează până la 80% dintre femeile postpubertale .Celulita este diferită de obezitatea generalizată, deoarece cu obezitatea, adipocitele sunt supuse hipertrofiei și hiperplaziei; celulita este caracterizată de adipocite mari, metabolice stabile, care sunt limitate la zonele inferioare ale corpului (de exemplu, pelvis, coapse și abdomen. Cunoscută și sub denumirea de panniculopatie fibrosclerotică edematoasă, celulita a fost descrisă pentru prima dată de Alquin și Pavot în 1920 și, inițial, se consideră a fi „edem interstițial asociat cu o creștere a conținutului de grăsime.”
Fenotipul acestei afecțiuni este distinct, topografia pielii schimbându-se pe o suprafață care seamănă cu o coajă de portocală. Acest lucru se datorează hernierii lobulilor de grăsime subcutanată prin joncțiunea dermohipodermică, unde fibroza septei de colagen duce la scurtarea lor și, în final, la retragerea lor, ceea ce provoacă depresii care caracterizează celulita. Deși sunt cunoscuți mai mulți factori care contribuie la dezvoltarea celulitei (sex, genetică, stil de viață fiziopatologia exactă nu este înțeleasă. Cele mai răspândite modele care s-au propus se întind de la cauze vasculare / inflamatorii la cauzele hormonale și / sau structurale.
Înțelegerea etiologiei celulitei este esențială pentru dezvoltarea unor abordări țintite și dermatologii oferă o multitudine de opțiuni pentru a oferi pacienților lor cu celulită. Agenți topici, dispozitive bazate pe energie, subcizie, medicamente biologice injectabile și, mai recent, materiale de umplutură dermică au fost toate utilizate și studiate în publicațiile revizuite de la egal la egal pentru eficiența și tratarea celulitei.Agenții topici, combinați cu masajul energic, au fost primele încercări de tratare a celulitei. Ca și în cazul tuturor tratamentelor topice, principala provocare a acestor terapii este ca ingredientele active să își atingă ținta în concentrație suficientă pentru a avea un efect terapeutic. Metilxantinele (aminofilina, teofilina și cafeina) și retinoizii au fost ingredientele cele mai evaluate, utilizate în formulările topice pentru celulită.
Metilxantinele sunt ipotezate pentru a îmbunătăți celulita prin stimularea lipolizei și inhibarea enzimei fosfodiesterază, ceea ce crește concentrația de adenosină monofosfat ciclic. Pe de altă parte, se consideră că retinoizii reduc celulita prin creșterea grosimii dermice, creșterea angiogenezei, sintetizarea de noi componente ale țesutului conjunctiv și creșterea numărului de fibroblaste active. În general, anumite formulări pot îmbunătăți producția de colagen și pot reduce laxitatea pielii, dar sunt rareori eficiente asupra celulitei, ceea ce necesită o remodelare extinsă a grăsimilor, a colagenului și a țesutului conjunctiv. Tratamentul anticelulitic LED +Esthetic funcționează de la rădăcina problemei, fără a afecta țesuturile din jur. Este confortabil, rapid și nedureros. Tratamentul are un efect vasodilatator și tonifică în straturile cele mai profunde ale pielii, reducând celulita și excesul de grăsime. Frecventa radio
Dispozitivele RF furnizează energie termică în planul cutanat / subcutanat prin electrod (e). Prin ridicarea temperaturii țesutului în zona țintă, se stimulează denaturarea colagenului, remodelarea și neocolageneza, dar se declanșează și lipoliza. În funcție de configurația electrodului sau a generatorului, dispozitivele RF vin în diverse iterații, începând cu prima generație (de exemplu, unipolară, monopolară și bipolară) până la dispozitivele de ultimă generație (de exemplu, multipolare, multigenerator și controlate la temperatură). Unele dispozitive RF integrează și alte energii în proiectarea lor tehnologică, cum ar fi lumina infraroșie, aspirația în vid și câmpurile electromagnetice cu impulsuri Produse cosmetice special concepute pentru a ajuta la controlul și reducerea celulitei printr-o acțiune lipolitică de carnitină și cafeină.

Tratamente injectabile pentru diminuare celulită:

Printre procedurile minim invazive pentru celulită, au fost folosiți agenți biologici activi și substanțe de umplere dermice pentru tratarea celulitei, cu rezultate promițătoare.

 • Colagenază Clostridium histolyticum
  Enzimele de colagenază izolate și purificate din fermentația Clostridium histolyticum sunt utilizate în studiile clinice pentru tratamentul celulitei.

De asemenea, stimulează microcirculația printr-un complex conceput de plante și alge;
Indicat pentru toate tipurile de piele.radiofrecvență, infraroșu, vacuum și role mecanice.

Ce rezultate vei obține:

 • Aspectul celulitei va fi redus
 • Țesutul adipos localizat se va topi
 • Se produce modelarea corporală
 • Pielea lăsată va deveni mai fermă
 • Circulația sangvină se va îmbunătăți
 • Pielea va fi mai tânără și mai fină
 • Toxinele vor fi eliminate la nivel local.
Call Now Button